Helsingin kulttuuri- ja tapahtumatarjonta

Kaunis pääkaupunkimme pursuilee erilaisia kulttuuririentoja tarjoavia paikkoja, rakennuksia ja tapahtumia. Helsingin mainiosta kulttuuritarjonnasta nauttivat niin paikalliset kuin turistitkin ja jotain mieluisaa löytyy varmasti kenelle tahansa päivästä riippumatta. Erinomaiset klassisen musiikin konsertit, baletti-, ooppera- ja teatteriesitykset, rock-keikat sekä lukuisat elokuvat odottavat kokijaansa vuoden ympäri. Mihin Helsingissä sitten kannattaa suunnata antoisan kulttuurielämyksen toivossa?

Korkeakulttuurin kolme kovaa

Yksi konserteista kiinnostuneen ehdottomista ykköskohteista on vuonna 2012 avattu Helsingin Musiikkitalo, joka toimii Helsingin kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin kotina. Klassisen musiikin konsertteja järjestetään monipuolisesti niin ilta- kuin päiväsaikaankin. Kivenheiton päässä Musiikkitalosta sijaitseva Finlandia-talo tarjoaa niin ikään unohtumattomia kulttuurielämyksiä erilaisten konserttien parissa.

Korkeakulttuurin voittokulku jatkuu Töölönlahden tuntumassa, sillä alle kilometrin päässä Finlandia-talosta sijaitsee Suomen kansallisooppera. Suomen ainoassa ammattimaisessa oopperatalossa esitetään oopperoiden lisäksi myös baletteja sekä klassisen musiikin konsertteja.

Viihteellisempää menoa kaipaavan tärpit

Helsingissä on lukuisia paikkoja, joissa nauttimaan pääsee kevyemmästä musiikista aina jazzista ja bluesista rockiin ja popiin. Omien sanojensa mukaan persoonallista musiikkiravintolakulttuuria tarjoava, Museokadulla sijaitseva Storyville on monien jazz- ja blues-keikkojen koti, jossa törmätä voi myös muihin rennommasta päästä oleviin musiikkilajeihin. Myös ruokaa on nautinnollisten musiikkielämysten ohessa tarjolla myöhään yöhön saakka.

Jazz-henkistä menoa löytää usein myös ydinkeskustassa sijaitsevasta Savoy-teatterista, jossa myös muista musiikkityylejä edustavista konserteista sekä muista esityksistä pääsee nauttimaan todella upeissa art deco -tyylisissä puitteissa. Toinen monipuolisten konserttien sekä muiden tapahtumien Mekka on Alppilassa Sturenkadulla sijaitseva Kulttuuritalo.

Rokahtavampaa menoa kaipaavalle itsestään selvä vierailukohde on maamme legendaarisimman rock-klubin mainetta nauttiva Tavastia. Vaikka Tavastia tunnetaankin erityisesti rockin pyhättönä, voi siellä kuulla myös muita musiikkilajeja aina popista räppiin. Monipuolista keikkatarjontaa eri musiikkityylien piiristä tarjoaa myös kivenheiton päässä sijaitseva The Circus. Rautatientorin kupeessa sijaitseva On The Rocks sen sijaan on vahvasti rock-musiikin puoleen nojaava liveklubi, jossa pääsee viikonloppuisin tanssahtelemaan myös livetapahtumien jälkeen käynnistyvässä rockdiscossa.

Suurempia keikkoja ja muita megatapahtumia järjestetään Hartwall Arenalla, Helsingin jäähallissa sekä kesäisin Olympiastadionilla. Kesällä festivaaleja ja muita tapahtumia järjestetään muun muassa Suvilahdessa ja sen läheisyydessä sijaitsevalla Teurastamon alueella, Kaisaniemen puistossa, Hietaniemen uimarannalla sekä kaupungin suurimmilla toreilla, kuten Kampin Narinkkatorilla ja tietysti Rautatientorilla.

Suuria tunteita elokuvissa ja teatterissa

Helsingissä on useita elokuvateattereita, joista tunnetuimmat ovat mitä luultavimmin Finnkinon omistamat Tennispalatsi ja Kinopalatsi, joissa pyörivät takuuvarmasti kaikki suuren yleisön suosituimmat elokuvat, joita maassamme vain on tarjolla. Myös yli 100 vuotta samassa osoitteessa toiminut Suomen vanhin teatteri Maxim tarjoaa elokuvaelämykset tätä nykyä Finnkinon operoimana.

Hieman tavallisesta poikkeavan ja taatusti maistuvan elokuvaelämyksen saa ottamalla suunnaksi Kallioon vuonna 2016 uudelleen avatun Rivieran, joka on toiminut samannimisenä samassa paikassa myös vuosina 1955-1977. Korttelikino Riviera yhdistää mainiot elokuvaelämykset herkulliseen ruokaan ja juomaan, joita saa nauttia myös salissa – toisin kuin elokuvateattereissa yleensä. Tasokkaita elokuvakokemuksia tarjoavat myös Sofiankadulla sijaitseva Kino Engel sekä Suomen elokuva-arkisto Orion, jonka tarjonnasta pääsee nauttimaan Eerikinkadulla.

Perinteistä teatteria pääkaupungissamme on tarjolla niin suomeksi kuin ruotsiksikin. Korkeatasoisinta viihdettä tarjoaa Suomen Kansallisteatteri, jossa nähdään perinteisen teatterin lisäksi myös musikaaleja sekä muita esityksiä. Teatterista voi suunnata nauttimaan myös muun muassa Helsingin Kaupunginteatteriin, KOM-teatteriin sekä ruotsinkieliseen Svenska Teaterniin.

Koettavaa jokaiseen makuun

Muun monipuolisen kulttuuritarjonnan ohella Helsinki tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen myös hulppean tarjonnan erilaisia urheilutapahtumia sekä rentouttavaa yöelämää aina viihtyisistä pubeista riemukkaisiin yökerhoihin. Helsingillä on varmasti tarjottavaa meistä jokaiselle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *